Forum Załoga Harcczata Strona Główna Załoga Harcczata
www.harcczat.pl
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Żarełko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Załoga Harcczata Strona Główna -> Forum harcowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agatkaaaaaaaa
Zastępca Szeryfa
Zastępca Szeryfa



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:50, 18 Mar 2007    Temat postu:

hmmm zupka chińska z radomia to coś cudownego nie tylko gdy się ją zaleje wodą i jest podstawą żywienia zarówno harcerzy, jak i studentów. prosty przepis na sałatkę z zupki chińskiej [jakkolwiek to brzmi i cokolwiek oznacza ;)]
makaron z zupki drobno pokruszyć, dodać przyprawy z zupki, ale bez tłuszczyku, tłuszczyk należy wyrzucić, bo jest fuj ;p
pokroić ze dwa duże pomidory, drobniutko, dodać do [suchego] makaronu, odstawić na jakiś czas aż makaron zmięknie [wiem, że wydaje się to dziwne, ale taki jest przepis ;p] i to właściwie tyle ;p gdy zmięknie można dodać resztę składników wedle uznania, ja dodałam kukurydzę z puszki i tuńczyka, ale można cokolwiek. smacznego :-)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pilot
Szeryf
Szeryf



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z klawy ;P

PostWysłany: Pon 4:09, 19 Mar 2007    Temat postu:

Ekhem...
"jakkolwiek to brzmi i cokolwiek oznacza" należy ujmować w cudzy.. słów - bo cudzy ;P [nastepna sankcją będzie podawanie personaliów - a potem PESESLu i NIPu ..autorów powyższego ;P - lojalnie ostrzegam więc - zaznaczając, ze 'tłuszczyk z chinskiej zupki' ..może się jeszcze przydać ;P - ale ciii Very Happy]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agrafka
Zastępca Szeryfa
Zastępca Szeryfa



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 7:36, 19 Mar 2007    Temat postu:

ja znam przepis na fajną sałatkę z zupką chińską. skład jest taki mniej więcej, bo też można wedle uznania;): dwie zupki chińskie z vifona chyba, bo ja na oko wybieram, jako że znawcą zupek jestem kiepskim. zupy są w papierku o kolorze złoto-zielonkawym;P [ach! moje konkretne przepisy!] także dwie zupy takie pokruszyć, dodać dwie przyprawy, tluszcz darować. dodać posiekaną kapustę pekińską, paprykę, szynkę, ser żółty, kukurydzę, czosnek i dalej właściwie co się komu zamarzy. może fasolę czerwoną, może groszek, może ogóra kiszonego? a na koniec majonez, ale niedużo. na sklejkę tylko:D i przed skonsumowanie najleiej odstawić do lodówki na min. 30, żeby się "przegryzły" wszystkie składniki i zupa zmiękłaWink
ja nigdy nie wytrzymuję. wyciągam z lodówki po 5 min., bo pyszota;)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martka_16




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wasilków/Białystok

PostWysłany: Nie 20:48, 25 Mar 2007    Temat postu:

wariacje na soczewice. odsłona jedna z wielu:))

zachwyciłam sie tym smakiem;) uwaga.
1,5szkl soczewicy,
2 ziemniaki,
1duza marchew,
pietruszka
1-3ząbki czosnku (co kto lubi, ja uwielbiam, to dałam 3 Wink
sól i przyprawy
łyżeczka oliwy

ugotowac. zmielic w maszynce do miesa;) czosnku oczywiscie nie gotowac. do tej papki dodac troche koncentratu pomidorowego, soli, przypraw (w mojej wersji: pieprz cayenne, oregano, pietruszka), oliwy. wymieszac dokładnie i mamy gotowe mazidło na kanapki.
na ciepło jest pyszne (bo łakoma spróbowałam od razu;) ) ale podejrzewam ze po godzinie w lodówce to jest... pyyyycha.

aaa, chleb posmarować dużą ilością masła przed nałożeniem nań mazidła.
pozdrawiam i smacznego;)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
guzik_0




Dołączył: 13 Mar 2007
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żary

PostWysłany: Pon 16:38, 26 Mar 2007    Temat postu:

Monsz_ napisał:
toja2123 napisał:
Hmmmm, przypomina mi to nasz studencki ryż polewany najtańszym jogurtem owocowym- pyyycha była (tzn. pycha była przez pierwszy miesiąc, potem już jakoś nie bardzo)

Niektórzy studenci nazywają taką mieszankę zapychaczem - posilają się nią głównie panowie - bo im się gotować nie chce.
Twisted Evil


A w zyciu ja tam uwielbiam sobie kucharzyc...
pozdr. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agatkaaaaaaaa
Zastępca Szeryfa
Zastępca Szeryfa



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 10:04, 14 Kwi 2007    Temat postu:

stało się coś strasznego, z czym muszę koniecznie się z Wami podzielić, a nie mam za bardzo gdzie... otóż nagle, niz tego ni z owego, przestałam być głodna :| nie potrzebuję już jeść :| pomóżcie //szloch

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moda




Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Istambuł

PostWysłany: Sob 10:13, 14 Kwi 2007    Temat postu:

może się za sprawą tych słynnych obiadków a. wreszcie porządnie najadłaś? ;P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agatkaaaaaaaa
Zastępca Szeryfa
Zastępca Szeryfa



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:07, 15 Kwi 2007    Temat postu:

bardzo śmieszne, moda, baaardzo śmieszne ;p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
meggi___




Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: 'z tąd'

PostWysłany: Pon 20:45, 16 Kwi 2007    Temat postu:

Jak tak o zupkach... to ja polecam SAM makaron Very Happy Wiecie - noc, namiot, a tu głodym się jest przeokrutnie, wody ani widu ani słychu (chyba że wam pada na głowę bo burza a namiot przecieka Razz)... a zupek bez liku tylko nie bardzo jest jak zrobić Wink Moim zdaniem sam makaron jest mniam - w sensie na sucho of koz Very Happy A spróbujcie nie rozkruszać makaronu jak już macie jak zrobić zupkę, ja takie cosik jem widelcem - łyżką się nie da, a zabawy co nie miara, żeby się nie pochlapać Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agatkaaaaaaaa
Zastępca Szeryfa
Zastępca Szeryfa



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:15, 23 Maj 2007    Temat postu:

zabawny przepis kulinarny na kulki mięsno-ryżowe:

"40 dag RESZTEK kurczaka lub cielęciny..." :D:D:D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martka_16




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wasilków/Białystok

PostWysłany: Pią 21:52, 11 Sty 2008    Temat postu:

podnoszę i przy okazjidziwię się, że upadł.

moj dzisiejszy obiad z serii 'opróżnianie lodówki'.
ugotowac makaron.w międzyczasie zmieszać smietanę 18% z koncentratem pomid, czosnkiem i ziołami. w drugim międzyczasie lekko przesmażyc 'warzywa na patelnię'. wziąc naczynie żaroodporne lub też blaszkę do ciasta (wysoką;P ) nasamrować oliwą. ułożyć warstwę ugotowanego makaronu, sosu, warzyw, makaron, sos, warzywa. posypać serem i zapieć. pychości:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Załoga Harcczata Strona Główna -> Forum harcowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin